Veel gestelde vragen

Jouw vragen door ons beantwoord

Hier vind je antwoorden op meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een email met jouw vraag via ons contactadres.

Deelname

Als je deelneemt vragen we je bij individuele deelname om je best te doen om € 1500 te werven of om als team € 5500 te werven. € 5500 zijn de gemiddelde kosten van een reddingsoperatie in de wereldwijde landen waar IJM werkt. Heb je op 27 juni 2020 het bedrag niet bij elkaar? Geen probleem, je kunt gewoon deelnemen. En je kunt na je Mudraise natuurlijk ook nog fondsen werven.
Eerst doen onze rechercheurs undercover onderzoek naar gevallen van slavernij. Dat kan in een bordeel zijn, maar bijvoorbeeld ook in (de omgeving van) een steenfabriek. Als duidelijk is dat sprake is van slavernij komen we in actie en plannen samen met de politie een inval. Bij een inval zijn onze advocaten aanwezig om ervoor te zorgen dat al het papierwerk netjes wordt ingevuld. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld goede getuigenverklaringen, maar ook om de vrijheidscertificaten. Onze maatschappelijk werkers vangen de vaak getraumatiseerde slachtoffers op.
De MudRaise is een obstacle run op het parcours van Flevonice in Biddinghuizen. Je kunt een parcours lopen van 3, 6, 9 of 2 keer 9km.
Nee hoor. Jong en oud mag meedoen. Er is een speciale kidsrun voor kinderen van 6 tot 12 jaar. We kunnen ons wel voorstellen dat als je bijvoorbeeld op de basisschool zit het werven van zo veel geld moeilijk is. Ook als je minder geld bij elkaar brengt, mag je meedoen. En we helpen je graag om een actie op je school op te zetten.

Over de MudRaise

Een obstacle run is best pittig. Het parcours van de MudRaise is 3, 6 of 9 km lang. Als je een 5km kunt hardlopen, dan kun je prima deelnemen aan de MudRaise van 3 km. Hoe lang je er uiteindelijk over doet is niet zo belangrijk. Je kunt overigens behalve de afstanden 3, 6 en 9 km ook voor 18 km kiezen. (2 keer het parcours van 9 km.)
Het evenement vindt plaats bij Flevonice in Biddinghuizen. Het adres is:
Flevonice
Strandgaperweg 20
8256 PZ Biddinghuizen
Natuurlijk kun je mensen uitnodigen om ook aan de Mudraise deel te nemen! Graag zelfs. En je kunt ook mensen uitnodigen om je aan te moedigen op de dag van de Mudraise. Hoe meer zielen….
De MudRaise wordt gehouden op het parcours van Flevonice. De minimale afstand bedraagt 3km. Je kunt je aanmelden voor 3, 6, 9 of twee keer 9 km.
Ja hoor. Er zijn gelegenheden om je te douchen en om te kleden.
Voor een deelname aan de MudRaise is het belangrijk dat je jezelf op de juiste manier kleedt. Je loopt namelijk over verschillende soorten ondergronden, trotseert diverse klimobstakels, kruipt door modder en zwemt stukken door het water. Volg daarom onderstaande kledingvoorschriften op.

- goede sportschoenen, bij voorkeur trailrunning- of hardloopschoenen
- tights, bij voorkeur een versie waarbij je onderbenen ook bedekt zijn
- je krijgt van ons een sportshirt bij aanvang

Over geld en fondsen(werving)

Ja. de MudRaise is een fondswerfevenement van Stichting International Justice Mission Nederland. De organisatie van de MudRaise wordt gedaan door deze stichting. We hebben sinds onze oprichting een ANBI status. Het CBF keurmerk hebben we aangevraagd en verwachten we dit jaar nog te krijgen.

Omdat we de ANBI status hebben, is uw gift aftrekbaar van de belasting.
Fondsenwerven is leuk, maar niet altijd makkelijk. Om het je wel makkelijker te maken hebben we het volgende bedacht. Stel je werft een nieuwe Freedom Partner voor €15 per maand. Deze rekenen we dan voor 24 maanden op je teller. Dus voor €360. Kijk, dat gaat lekker snel. Laat nieuwe Freedom Partners bij hun aanmelding als Freedom Partner vermelden: “MudRaise 2020 – naam deelnemer”. Dan weten we dat deze Freedom Partner voor jouw MudRaise telt. Je teller wordt later handmatig opgehoogd.
Incasso kan gaan via Stichting Mollie Payments inzake Stichting International Justice Mission. Heeft u een machtiging op papier ingevuld, dan wordt geincasseerd door Stichting International Justice Mission.

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Verhalen

€ {{ resultData.stats.donatedAmount }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Supporters

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Deelnemers

Inschrijving MudRaise 2019 is gesloten.

Laat ons je interesse voor 2020 weten!


Ja, houd mij op de hoogte over MudRaise 2020!

Neem contact op


Heb je een vraag over de MudRaise? Of over International Justice Mission? Neem contact met ons op! We helpen je graag verder