Veelgestelde vragen

Jouw vragen door ons beantwoord

Hier vind je antwoorden op meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een email met jouw vraag via ons contactadres.

MudRaise Algemeen

De MudRaise is een initiatief van International Justice Mission Nederland (IJM). Met de MudRaise brengen we mensen samen om in actie te komen tegen slavernij en mensenhandel. MudRaise is symbolisch: jij gaat door de modder en om bij de finish te komen moet je verschillende obstakels overwinnen. Dit kost je moeite en maakt je vies. Onze collega’s in het veld komen ook veel obstakels tegen in hun bevrijdingswerk; maar ze gaan door tot ze dat ene meisje uit het bordeel hebben gehaald, en dat jongetje van het vissersbootje in vrijheid hebben gebracht. Samenwerking is essentieel. Alleen samen kun je de obstakels overwinnen tijdens de MudRaise, en alleen samen maken we een einde aan slavernij. Lees hier meer over IJM's werkwijze.

Met jouw deelname aan de MudRaise zet jij je in om samen een einde te maken aan slavernij. Je gaat tijdens de MudRaise letterlijk door de modder en werft daarnaast fondsen voor het werk van IJM. Daarmee maak je reddingsoperaties, nazorg en rechtssprocessen voor slachtoffers van slavernij en mensenhandel mogelijk. Met je deelname aan de MudRaise doe je dus mee aan de strijd tegen slavernij.

Je kunt je t/m dinsdag 21 mei 2024 inschrijven voor de MudRaise 2024.

Maar... hoe eerder, hoe beter, dus meld je hier aan!

Uiteraard! Als vrijwilliger helpen bij de MudRaise is ontzettend tof en dankbaar werk! Fantastisch dat jij wilt komen helpen! Meld je gauw aan via deze pagina voor Event Volunteers. Hier vind je ook meer informatie.

Als je een vraag hebt over de MudRaise en je hierop het antwoord niet kunt vinden in de FAQ, dan kun je deze stellen via mudraise@ijmnl.org. We doen ons best om je binnen 3 werkdagen te helpen.

Deelname & fondsenwerving

Als je deelneemt vragen we je bij individuele deelname om je best te doen om € 2.000 te werven. Doe je als team mee dan is je gezamenlijke doel de optelsom van de persoonlijke streefbedragen van het totaal aantal teamleden. Het streefbedrag voor de KidsRun is € 200. Heb je tijdens het MudRaise event het bedrag niet bij elkaar? Je kunt na je MudRaise nog een aantal weken fondsen werven.  Vind hier onze fondsenwervingstips!

Via jouw sponsorpagina op deze website hebben jouw donateurs de optie om je eenmalig of maandelijks te sponsoren. Kiezen ze voor maandelijkse sponsoring, dan worden ze 'Freedom Partner' van IJM. Door maandelijkse donateurs te werven help je IJM niet alleen, maar het is ook voor jouw fondsenwerving een goede investering. Als je een maandelijkse donateur werft, dan telt de maandelijkse gift namelijk 24 keer mee op je teller op jouw pagina. Een maandelijkse donateur die € 10 per maand geeft, telt bijvoorbeeld mee voor € 240. Met een laag bedrag per maand, kun je zo dus toch grote stappen zetten richting je doelbedrag. (ps. om administratieve redenen kan het enkele werkdagen duren voordat een periodieke/maandelijkse donatie is bijgewerkt op je teller).

Een team bestaat uit minimaal 2 personen en er zit geen limiet op het aantal teamleden. Samen heb je een teamdoelstelling die de optelsom is van de individuele streefbedragen. Ben je met een team van 12 personen, dan is je teamdoelstelling dus € 24.000.  Teams worden altijd gemaakt binnen 1 project (verhaal). Het is dus belangrijk dat je als team hetzelfde verhaal kiest, waarvoor je de MudRaise doet en dat 1 teamlid het team aanmaakt! Vervolgens wordt de rest lid van het team.

Nee, jullie kunnen verschillende afstanden lopen en toch bij elkaar in het team zitten. Iedereen start op hetzelfde moment!  Teams worden wel altijd gemaakt binnen 1 project (verhaal). Het is dus belangrijk dat je als team hetzelfde verhaal kiest, waarvoor je de MudRaise doet! 

Je donateurs kunnen via jouw pagina op mudraise.nl doneren. Online donaties worden direct op je teller verwerkt, tenzij voor SEPA overschrijving wordt gekozen; dit duurt gemiddeld 3 werkdagen.

Als je je deelname moet annuleren, vragen we je dat z.s.m. te mailen naar mudraise@ijmnl.org. Je profiel wordt op non-actief gezet; maar je opgehaalde donaties blijven geldig. Maak je dus geen zorgen; jouw opgehaalde donaties worden alsnog ingezet in de strijd tegen slavernij. Helaas is het niet mogelijk om je Mud Masters ticket te annuleren, je kunt het ticket wel overdragen aan een andere deelnemer. Dit kan worden gedaan via de overdrachtsfunctie in je persoonlijke Mud Masters profiel. Kort voor het evenement is het overdragen van een ticket via het profiel niet meer mogelijk. De knop voor het overdragen van je ticket is dan niet meer zichtbaar. In dit geval kun je direct het e-ticket downloaden en is het mogelijk om de vervangende deelnemer met jouw persoonlijke ticket te laten deelnemen.

Als er kinderen meedoen met de Kidsrun kan dit helaas niet. Teams worden altijd gemaakt binnen 1 project (verhaal). Kinderen van 10 t/m 13 jaar schrijven zich in op de Kidsrun voor Courage Hope en kunnen eventueel samen een team vormen. Gezinsleden vanaf 14 jaar schrijven zich in op het verhaal van Aaron, Courage Hope of Kashi en kunnen binnen dat verhaal een team vormen.   Tip: Schrijf gezinsleden vanaf 14 jaar in voor het verhaal van Courage Hope. Dan werf je fondsen voor hetzelfde verhaal als de Kidsrunners. Dit maakt gezamenlijke fondsenwerving veel makkelijker.Uiteraard kun je op de dag van de MudRaise als gezin tegelijk en met elkaar van start gaan en samen de MudRaise voltooien! 

Over het evenement

De MudRaise 2024 vindt plaats op zaterdag 8 juni en start om 13.30 uur. Houd er rekening mee dat je 60 tot 90 minuten van tevoren aanwezig bent, zodat je je T-shirt kunt ophalen en uiteraard voor de warming-up! Ren je de 6 km? Dan ben je ongeveer 1 uur onderweg. Bij de 12 km dus 2 uurtjes en 16 km zo’n 2,5u!

Programma 8 juni 2024

11:45-12:30 uur: Check-in + ontvangst MudRaise T-shirt @ MudRaise Area

12:50 uur: Vertrek naar startpunt

13:15 uur: Warming-up

13:30 uur: START MUDRAISE 2024! 

Na je finish: Elkaar ontmoeten @ MudRaise Area 

Houd er rekening mee dat het 20 tot 30 minuten lopen is vanaf de parkeerplaats naar de MudRaise-Area!

Natuurlijk! Wij zorgen dat jij tijdens de race goed gevoed wordt, zodat je een goede prestatie kunt leveren. Er zijn diverse drink- en eetposten op het terrein; hoeveel precies is afhankelijk van de afstand die je gaat lopen.

Er zijn ruimtes om je om te kleden, maar er zijn geen douches op het terrein. Door de opbouw van het parcours zijn de deelnemers bij de finish zo veel mogelijk afgespoeld en daarnaast zijn er wel kraantjes op het terrein.

Op het terrein zijn diverse catering faciliteiten beschikbaar. Betaal bij voorkeur contactloos. Ben je deelnemer? We zorgen sowieso voor eten en drinken onderweg.

Ook al is deelname aan de MudRaise op eigen risico, uiteraard treffen wij maatregelen om een zo veilig mogelijke situatie te creëren en zoveel mogelijk risico’s te vermijden. Wij willen dat jij je veilig voelt tijdens je deelname aan de MudRaise. Op het parcours zullen gecertificeerde EHBO’ers aanwezig zijn om je eerste hulp te bieden indien nodig; en onze partner Mud Masters maakt vooraf aan het evenement een veiligheidsplan en risicoanalyse zodat we snel kunnen handelen in noodsituaties. Lees meer over deelname op eigen risico in onze algemene voorwaarden.

Ja! Via de website van Mud Masters kun je een toeschouwersticket kopen. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang.

Stelling 1

2141 SB Vijfhuizen

Volg de borden naar de parkeerplaatsen.

Training

Je kunt kiezen voor de afstanden 6, 12 of 16 km en de KidsRun is 6 km, met alternatieven bij moeilijke obstakels. Mocht je een obstakel niet willen of kunnen aangaan dan is er altijd de mogelijkheid om ze over te slaan. Zo is de MudRaise toegankelijk voor iedereen. We houden de richtlijn aan: kun je de helft van de afstand hardlopen, dan gaat het je lukken. Verder is het verstandig om wat algemene krachtoefeningen te doen ter voorbereiding, zoals tijdens een bootcamp of in de sportschool. Vind hier onze sporttips!

Dat kan! In jouw persoonlijk profiel op deze website kun je je gekozen afstand gemakkelijk wijzigen.

Voor een deelname aan de MudRaise is het belangrijk dat je jezelf op de juiste manier kleedt. Je loopt namelijk over verschillende soorten ondergronden, trotseert diverse klimobstakels, kruipt door modder en zwemt stukken door het water. Volg daarom onderstaande kledingvoorschriften op: - goede sportschoenen, bij voorkeur trailrunning- of hardloopschoenen - sportlegging, bij voorkeur een versie waarbij je onderbenen ook bedekt zijn - je krijgt van ons een sportshirt bij aanvang.

KidsRun

We hebben een heel mooi Kids parcours dat tegelijk begint met de volwassenen en samen oploopt met het 6 km parcours voor volwassenen. Zo kunnen we allemaal tegelijk van start, de Kids krijgen een alternatief bij een aantal hindernissen. Het totale Kids parcours is 6 km, je hebt altijd de mogelijkheid om dit in te korten. De Kidsrun is toegankelijk voor alle kinderen van 10 t/m 13 jaar. 

Nee, helaas niet. Deelname aan de Kidsrun is mogelijk voor kinderen vanaf 10 jaar t/m 13 jaar. Dit betekent dat je kind op de dag van de MudRaise - 8 juni 2024 - tenminste 10 jaar moet zijn. Dit zijn de regels van Mud Masters en zij zijn verantwoordelijk voor het parcours en de veiligheid.

Helaas is dit niet mogelijk. De minimum leeftijd voor deelname aan het volwassenparcours van de MudRaise is 14 jaar. Natuurlijk mag hij/zij wel meedoen aan de Kidsrun.

Alle Kidsrunners (dus kinderen van 10 t/m 13 jaar) hebben een begeleider (18+) nodig. Een begeleider heeft een eigen ticket (voor de volwassenrun van 6 km voor Aaron, Courage Hope of Kashi), en is dus ook deelnemer. Een begeleider mag maximaal 4 kinderen van 10 t/m 13 jaar begeleiden. Als je niet deelneemt is het, vanwege het parcours, helaas niet mogelijk om te begeleiden.  Tip: Schrijf begeleiders in voor het verhaal van Courage Hope. Dan werf je fondsen voor hetzelfde verhaal als de Kidsrunners. Dit maakt gezamenlijke fondsenwerving veel makkelijker. Moet niet, maar wel zo makkelijk en duidelijk.

Net als volwassenen doorlopen Kidsrunners het volledige aanmeldproces, maar wel specifiek voor dit project. Na het aanmeldproces op deze website, koop je voor Kidsrunners een toegangsticket bij Mud Masters met 50% korting! Koop je ticket(s) hier! Selecteer 6 km. (50% korting voor Kidsrunners wordt automatisch toegepast.)

Het verhaal van Courage Hope is geschikt om te delen met kinderen en om gedeeld te worden door kinderen. Hoewel kinderarbeid natuurlijk ook heel heftig is, bevat het bijvoorbeeld geen seksuele elementen. We proberen kinderen en jonge tieners mee te nemen in het verhaal van Courage Hope op een manier die geschikt is, niet onnodig shockerend en aansluit bij hun leefwereld.

Financieel

Ja; de MudRaise is een fondswerfevenement van Stichting International Justice Mission Nederland. De organisatie van de MudRaise wordt gedaan door deze stichting. We hebben sinds onze oprichting een ANBI status. Ook hebben we het CBF-keurmerk. Omdat we de ANBI status hebben, is uw gift aftrekbaar van de belasting.

Incasso kan gaan via Stichting Mollie Payments inzake Stichting International Justice Mission. 

Uiteraard voldoen we hierbij aan de eisen die het CBF stelt. Omdat we een relatief jonge en snelgroeiende organisatie zijn, wordt een klein deel van de donaties gebruikt om te investeren om de groei mogelijk te maken. In 2021-2022 werd 80,5% van onze inkomsten direct besteed aan de doelstelling. Het overige werd besteed aan Wervingskosten en aan Beheer & Administratie.

Voor meer informatie kunt u ons jaarverslag lezen.

Wij werken in veel landen wereldwijd tegen verschillende vormen van onrecht. Tenzij anders vermeld, besteden wij uw gift daarom op de plek waar het geld het hardste nodig is.

Voorbeelden van landen en regio’s waar wij werken zijn: Filipijnen, Ghana, Zuid-Azië en Latijns-Amerika. Voorbeelden van programma’s zijn: Seksueel geweld, Gedwongen arbeid, Mensenhandel in Europa en Online seksueel misbruik van kinderen.

Voor een specifieke vragen over gift restricties kunt u contact opnemen via contact@ijmnl.org.

Samenwerking met Mud Masters

We hebben ervoor gekozen om met Mud Masters samen te werken vanwege hun expertise en professionaliteit. En natuurlijk vanwege hun mooie parcours en hindernissen! Mud Masters is een mooie organisatie met jarenlange ervaring met obstakelruns waarbij teamwork centraal staat. We zijn blij met deze samenwerking! Op deze manier kunnen we jullie een mooi en veilig parcours aanbieden.

Natuurlijk! We gaan met alle deelnemers van de MudRaise tegelijk van start! En hebben onze eigen MudRaise-area op het terrein, waar we vooraf en achteraf, elkaar ontmoeten.

Het parcours is nog een verrassing! De hindernissen testen o.a. je hardloopconditie, je allround fitheid en je arm- en beenkracht. Op de parcourspagina van Mud Masters krijg je een indruk van veel van de hindernissen. Je hoeft niet super sportief te zijn. De MudRaise doen we met elkaar!

Aanmelding & Tickets

Ga naar deze pagina en doorloop het stappenplan voor aanmelding. Na het aanmaken van jouw profiel op mudraise.nl koop je het ticket voor het evenement rechtstreeks bij Mud Masters.

MudRaise (vanaf 14 jaar): Koop je ticket(s) hier!

Kidsrun (10 t/m 13 jaar): Koop je ticket(s) hier! Selecteer 6 km. (50% korting voor Kidsrunners wordt automatisch toegepast.

MudRaise (vanaf 14 jaar): Koop je ticket(s) hier!

Kidsrun (10 t/m 13 jaar): Koop je ticket(s) hier! Selecteer 6 km. (50% korting voor Kidsrunners wordt automatisch toegepast.)

Voor de tickets volgen we de prijzen van Mud Masters. De kosten van de MudRaise bedragen rond de €65 en zijn afhankelijk van de afstand die je kiest en van het moment van inschrijving. Hoe eerder je je inschrijft, hoe minder je betaalt! Op een ticket voor de Kidsrun geldt 50% korting. Deze prijzen zijn vergelijkbaar met de 'deelnemerskosten' die we eerdere jaren vroegen te betalen door een donatie te doen op je eigen teller. Dat hoeft dit jaar uiteraard niet.

Helaas is het niet mogelijk om je deelname te annuleren en daarmee het inschrijfgeld van Mud Masters terug te krijgen als je staat ingeschreven. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden van Mud Masters, waarmee je akkoord gaat bij je inschrijving.   Het is wel mogelijk om de e-tickets over te dragen aan een andere deelnemer. Dit kan worden gedaan via de overdrachtsfunctie in je persoonlijke profiel bij Mud Masters.  Kort voor het evenement is het overdragen van een ticket via je profiel niet meer mogelijk. De knop voor het overdragen van je ticket is dan niet meer zichtbaar. In dit geval kun je direct het e-ticket downloaden en is het mogelijk om de vervangende deelnemer met jouw persoonlijke ticket te laten deelnemen. 

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Projecten

{{ resultData.stats.donatedAmount | format-currency }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Donaties

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Deelnemers

Doe mee met MudRaise 2024

Kom in actie en sta op tegen slavernij en mensenhandel.


Aanmelden MudRaise

Neem contact op


Heb je een vraag over de MudRaise? Of over International Justice Mission? Bekijk de FAQ
Of neem contact met ons op! We helpen je graag verder: