Veelgestelde vragen

Jouw vragen door ons beantwoord

Hier vind je antwoorden op meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een email met jouw vraag via ons contactadres.

Belangrijk!
Niet alle informatie hieronder is actueel, vanwege de MudRaise Lockdown Edition. Heb je specifieke vragen? Neem contact met ons op.

MudRaise Algemeen

De MudRaise is een initiatief van IJM en dient als middel in de strijd tegen slavernij. Met MudRaise brengen we mensen samen om in actie te komen tegen slavernij. MudRaise is symbolisch: jij gaat door de modder en om bij de finish te komen moet je verschillende obstakels overwinnen. Dit kost je moeite en maakt je vies. Onze collega’s in het veld komen ook veel obstakels tegen in hun bevrijdingswerk; maar ze gaan door tot ze dat ene meisje uit het bordeel hebben gehaald, en dat jongetje van het vissersbootje hebben gered. Alleen samen kun je de obstakels overwinnen, en alleen samen maken we een einde aan slavernij.
Lees hier meer over IJM's werkwijze.
Met jouw deelname aan de MudRaise zet jij je in om een einde te maken aan slavernij. Je gaat letterlijk door de modder voor slachtoffers van slavernij en werft fondsen om reddingsoperaties mogelijk te maken. Met jouw deelname aan de MudRaise doe je dus mee aan de strijd tegen slavernij.
In principe kun je je tot 27 mei 2020 inschrijven, een maand voor MudRaise 2020, tenzij we het maximum aantal deelnemers eerder bereiken. Dus, wees er snel bij en meld je hier aan!
Uiteraard! Als vrijwilliger helpen bij de MudRaise is bijna net zo leuk als zelf meedoen. Fantastisch dat jij wilt komen helpen! Meld je gauw aan via MudRaise Volunteers.
Als je een vraag hebt over je deelname en je hierop het antwoord niet kunt vinden in de FAQ, dan kun je deze stellen via mudraise@ijmnl.org. We doen ons best om je binnen 3 werkdagen te helpen.

Deelname & fondsenwerving

Met jouw inschrijfgeld kunnen we kosten dekken die nodig zijn voor jouw deelname. Denk hierbij aan de huur van het parcours, inzet van EHBO medewerkers voor jouw veiligheid, je wedstrijdshirt, medaille en verzorging tijdens de run. Dit doen we omdat we zoveel mogelijk van jouw donaties rechtstreeks naar onze collega’s in het veld willen sturen om reddingsoperaties mogelijk te maken.
Als je deelneemt vragen we je bij individuele deelname om je best te doen om € 1.500,- te werven. Doe je als team mee dan heb je een gezamenlijk doel van tenminste €5500 wat gelijk staat aan de gemiddelde kosten van één reddingsoperatie. Heb je op 27 juni het bedrag niet bij elkaar? Geen probleem, je kunt gewoon deelnemen. Je kunt na je MudRaise nog een aantal weken fondsen werven. Vind hier onze fondsenwervingstips!
Vanwege de diversiteit aan caseworks (soorten slavernij) waar we wereldwijd tegen strijden als IJM, zijn de gemiddelde kosten van een reddingsoperatie gestegen. De gemiddelde kosten voor een reddingsoperatie in India liggen bijvoorbeeld op €3300, maar wereldwijd is dit €5500. De bestrijding van cyberseks trafficking op de Filippijnen is bijvoorbeeld een stuk duurder, vanwege de aanschaf van technische apparatuur om dit type slavernij te bestrijden. Omdat €5500 voor één persoon een te hoog bedrag is, hebben we besloten voor individuele deelname €1500 als doel te hebben en voor een team de reddingsoperatie te behouden t.w.v. €5500.
Een team bestaat uit minimaal 2 personen en maximaal 10 personen. Samen heb je een teamdoelstelling van €5500; wat gelijk staat aan de gemiddelde kosten voor een reddingsoperatie. Ben je met meer dan 10 personen? Maak dan twee of meer teams aan.
Nee, jullie kunnen verschillende afstanden lopen en toch bij elkaar in het team zitten. In de startgroepindeling zullen we zoveel mogelijk ons best doen om teams samen te laten starten.
Je donateurs kunnen of via jouw pagina doneren, of via papieren machtigingskaarten die je hier kunt bestellen. Online donaties worden direct op je teller verwerkt, tenzij voor overschrijving via SEPA-machtiging wordt gekozen; dit duurt gemiddeld 3 werkdagen. Papieren machtigingskaarten kunnen opgestuurd worden naar het antwoordnummer dat op de kaart vermeld staat en worden binnen twee weken verwerkt.
Als je je deelname moet annuleren, vragen we je dat z.s.m. te mailen naar mudraise@ijmnl.org. Je profiel wordt op non-actief gezet; maar je opgehaalde donaties blijven geldig. Maak je dus geen zorgen; jouw opgehaalde donaties worden alsnog ingezet in de strijd tegen slavernij.
In principe kan dit; mits je ons dit tijdig laat weten en de gegevens van de nieuwe persoon doorgeeft. Mail dus zodra je dit weet naar mudraise@ijmnl.org zodat we ons best kunnen doen om jou te helpen.
Via jouw sponsorpagina en via de machtigingskaart hebben jouw donateurs de optie om je eenmalig of maandelijks te sponsoren. Kiezen ze voor maandelijkse sponsoring, dan worden ze onderdeel van IJM's reddingsteam en noemen we hen Freedom Partner. Door maandelijkse donateurs te werven help je IJM niet alleen, maar het is ook voor jouw fondsenwerving een goede investering. Als je een maandelijkse donateur werft, dan telt de maandelijkse gift namelijk 12 keer mee op je doelbedrag. Een maandelijkse donateur die € 10 per maand geeft telt bijvoorbeeld mee voor € 120. Met een laag bedrag per maand, kun je zo dus toch grote stappen zetten richting je doelbedrag. (PS. om administratieve redenen kan het enkele werkdagen duren voordat een periodieke/maandelijkse donatie is bijgewerkt op je teller)

Training

Je kunt kiezen voor de afstanden 3, 6, 9 of 18 km. Zo is de MudRaise toegankelijk voor iedereen. We houden de regel aan: kun je de helft van de afstand hardlopen, dan gaat het je lukken. Verder is het verstandig om wat algemene krachtoefeningen te doen ter voorbereiding, zoals tijdens een bootcamp of in de sportschool. Hier vind je onze sporttips!
Dat kan! In jouw persoonlijk profiel kun je je gekozen afstand gemakkelijk wijzigen. Tijdens de race vind je ook verschillende kruispunten waar je nog een keuze kunt maken tussen afstanden, bijv. de afslag 6km of 9km nemen.
Voor een deelname aan de MudRaise is het belangrijk dat je jezelf op de juiste manier kleedt. Je loopt namelijk over verschillende soorten ondergronden, trotseert diverse klimobstakels, kruipt door modder en zwemt stukken door het water. Volg daarom onderstaande kledingvoorschriften op:

- goede sportschoenen, bij voorkeur trailrunning- of hardloopschoenen;
- sportlegging, bij voorkeur een versie waarbij je onderbenen ook bedekt zijn;
- je krijgt van ons een sportshirt bij aanvang.

Over het evenement

Het dagprogramma van de MudRaise krijg je een maand van te voren te horen. Nu kunnen we je alvast zeggen dat de dag van ongeveer 10.00 tot 17.00 duurt. Je wordt ingedeeld in een startgroep ergens tussen deze tijd; je hoeft dus niet per se vanaf 10.00u. al aanwezig te zijn of tot 17.00u. te blijven. Heb je specifieke voorkeur voor een starttijd? Meld ons dit dat z.s.m. via mudraise@ijmnl.org; dan doen we ons best hier rekening mee te houden met de startgroepindeling.
Natuurlijk! Wij zorgen dat jij tijdens de race goed gevoed wordt, zodat je een goede prestatie kunt leveren. Er zijn diverse drink- en eetposten op het parcours; hoeveel precies is afhankelijk van de afstand die je gaat lopen.
Ja! Deze zijn aanwezig op het terrein. De omkleedfaciliteiten zijn wel beperkt dus we raden je aan om alvast in je MudRaise kleding te komen; zodat je na registratie ook zo snel mogelijk door kunt. Na de race kun je de modder van je afspoelen in onze carwash. Ga dus niet uit van een uitgebreide douche, maar wel voldoende om schoon genoeg op weg naar huis te kunnen. We raden je aan om warme, comfortabele kleding mee te nemen voor na de tijd.
Op het terrein zijn diverse catering faciliteiten beschikbaar. Je kunt contant betalen of pinnen. Doe je mee aan de MudRaise? Dan zorgen wij na de tijd voor iets om je honger te stillen.
Ook al is deelname aan de MudRaise op eigen riscio, uiteraard treffen wij maatregelen om een zo veilig mogelijke situatie te creëren en zoveel mogelijk risico’s te vermijden. Wij willen dat jij je veilig voelt tijdens je deelname aan de MudRaise. Op het parcours zullen gecertificeerde EHBO’ers aanwezig zijn om je eerste hulp te bieden indien nodig; en we maken vooraf aan het evenement een veiligheidsplan en risicoanalyse zodat onze teams snel kunnen handelen in noodsituaties. Lees meer over deelname op eigen risico in onze algemene voorwaarden.
Ja, leuk! Bezoekers hebben gratis toegang tot de locatie. Ze kunnen je langs het parcours komen aanmoedigen en je opvangen bij de finish. Bezoekers kunnen ook gebruikmaken van de catering faciliteiten.

Kidsrun

Nee, helaas niet. Deelname aan de kidsrun is vanaf 6 jaar; dit betekent dat je kind op de dag van de MudRaise tenminste 6 jaar moet zijn. Dit heeft te maken met de veiligheid en de haalbaarheid van de obstakels.
Dat kan zeker! Het kidsparcours is niet erg uitgestrekt, dus je kunt als ouder naast het parcours meelopen om je kind te begeleiden.
Helaas is dit niet mogelijk. De minimum leeftijd voor deelname aan het volwassenparcours van de MudRaise is 12 jaar. Natuurlijk mag hij/zij wel meedoen aan de kidsrun. De heeft te maken met de veiligheid en de haalbaarheid van de obstakels.

Fiscaal

Ja; de MudRaise is een fondswerfevenement van Stichting International Justice Mission Nederland. Giften aan IJM zijn fiscaal aftrekbaar, omdat we een ANBI status hebben. Ook hebben we het CBF-keurmerk.
Incasso en betaling via mudraise.nl gaat via Stichting Mollie Payments inzake Stichting International Justice Mission. Heeft u een machtiging op papier ingevuld, dan wordt geïncasseerd door Stichting International Justice Mission.

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Projecten

{{ resultData.stats.donatedAmount | format-currency }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Donaties

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Deelnemers

Ja, ik doe mee met MudRaise 2020!

In een paar eenvoudige stappen is jouw MudRaise-pagina aangemaakt.


Aanmelden MudRaise

Neem contact op


Heb je een vraag over de MudRaise? Of over International Justice Mission? Bekijk de FAQ
Of neem contact met ons op! We helpen je graag verder: