Tools & Tips voor jouw fondsenwerving & training

Super dat jij meedoet aan de MudRaise!


Samen gaan we trainen en zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen slavernij. Om jou op weg te helpen met je fondsenwerving, vind je op deze pagina een aantal handige tips en tools om te gebruiken.

Neem ook een kijkje op de projectpagina’s. Hier vind je video’s en het complete verhaal over de survivor die jij hebt gekozen.

Ga direct naar de projectpagina’s >

Mis je wat? Stuur dan een mailtje naar mudraise@ijmnl.org. Veel succes!

 

 

Downloads

Met onze handige downloads en tools kun je jouw fondsenwerving tot een succes maken. Heb je nog een vraag over één van de downloads, stuur dan een mail naar mudraise@ijmnl.org:

Creatieve ideeën om je fondsenwerving te boosten:

Hieronder vind je een reeks actie-ideeën en fondsenwervingstips waaruit je inspiratie kunt opdoen. Succes!

Actie-ideëen:


Daag jezelf uit om bijv. in 1 maand 100km hard te lopen. Vraag jouw netwerk om jou per kilometer hiervoor te sponsoren. Win-win actie, want dit helpt je in je training én fondsenwerving! 


Vraag een aantal bedrijven om jouw sponsorbedrag te verdubbelen wanneer je een bepaalde mijlpaal bereikt, (bijv. bij €500 of €1000,-). Dit tikt lekker aan! 


Ben je of ken je een personal trainer of coach? Vraag of ze een gratis training voor jou en een groep vrienden te organiseren.  


Vind een locatie en ga met een aantal mensen aan de slag om auto’s te wassen tegen een bepaald bedrag.  


Je kunt kledingstukken verkopen, of alles ruilen en om donaties vragen. Tip: organiseer het rond de start van een nieuw seizoen.  


Oliebollen bakken in de winter en verkopen! Een leuk klusje om in de kerstvakantie mee aan de slag te gaan. Leuk, gezellig én lekker!   


Doe je met een groep mee aan MudRaise? Organiseer een veiling waar jullie allerlei diensten aanbieden van klusjes waar jullie goed in zijn.  


Maak zelf leuke vragen, of zoek een bestaande quiz op internet. Laat mensen in teams van tenminste 4 meedoen. Tip: gebruik de tool Kahoot!


Benader supermarkten bij jou in de buurt voor een statiegeldactie en vraag of het voor een bepaalde periode naar jouw actie mag gaan. Zorg dat er bij de statiegeldapparaat informatie te lezen is over jouw actie.  


Doe je met een team mee? Organiseer een walking dinner! Het voorgerecht, hoofdgerecht en toetje in een ander huis zorgt voor een bijzondere culinaire ervaring.   

Fondsenwervingstips


Vertel jouw vrienden en familie waarom het verhaal waarvoor jij door de modder gaat jou zo raakt. Waar word jij verdrietig van of boos om, waarom doe jij mee aan de MudRaise? Jouw motivatie overtuigt mensen om te geven.


Vraag eerst de mensen van wie je de grootste donaties verwacht, zodat je al een mooi bedrag op je teller hebt staan. Deel pas daarna je bericht op je social media. Dat motiveert anderen om ook meer te geven.


Het werkt het beste om een concreet bedrag te vragen aan je donateurs. Schat in wat je kunt verwachten van je donateur of kies een symbolisch bedrag uit de giftsuggesties op jouw persoonlijke pagina.


Heb je een Facebook en/of Instagram account? Deel hier regelmatig updates over jouw training en motivatie. Verwijs je volgers altijd door naar je persoonlijke pagina zodat ze gemakkelijk kunnen doneren. (vergeet ons niet te taggen als je iets deelt; vinden we leuk!). PS gebruik onze voorbeeldberichtjes & socials die je hier boven bij Downloads kunt vinden!


Maak het nog makkelijker voor je donateurs en stuur meteen een betaallinkje met een concreet bedrag. Op jouw persoonlijke pagina hebben we giftsuggesties staan die je heel gemakkelijk door kunt sturen als een betaallinkje via Whatsapp. (soort Tikkie!)


Om donaties vragen kan soms best spannend zijn. Maar bedenk dat je niet voor jezelf vraagt, maar voor de survivor waarvoor jij door de modder gaat. Voel je niet bezwaard om te vragen; mensen kunnen altijd nee zeggen, maar we gaan natuurlijk voor de JA! Wie niet waagt, wie niet wint…


Hebben mensen beloofd om te doneren, maar zie je het geld maar niet op je teller? Herinner mensen! Helemaal niet erg, we vergeten allemaal wel eens iets. En ze hebben het tenslotte al beloofd. ;)  


Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk om te investeren in goede doelen. Vraag jouw werkgever of ze jouw MudRaise willen sponsoren. Zo investeren ze tegelijkertijd in hun medewerkers én in een beter wereld. WIN-WIN! (én hun gift is ook nog aftrekbaar van de belasting, doordat we ANBI geregistreerd zijn)


Als je een maandelijkse donateur voor IJM werft, dan telt de maandelijkse gift voor 2 jaar (dus 24 keer) mee op je teller op jouw pagina. Een maandelijkse donateur die € 20 per maand geeft, telt bijvoorbeeld mee voor € 480. Hoe dat werkt lees je in de FAQ onder kopje 'Deelname & fondsenwerving'.


Nog veel belangrijker dan vragen, is bedanken. Bedank jouw donateurs persoonlijk voor hun gift en laat hen weten wat voor impact hun gift heeft door bijvoorbeeld bevrijdingsoperaties te delen, en houd ze op de hoogte van jouw training & voorbereiding!

Trainingstips


Als je ongeveer de helft van je gekozen afstand kunt hardlopen, ga je het zeker redden. Er zijn namelijk veel (wandel-)pauzes tussen de obstakels. Trek dus regelmatig je hardloopschoenen aan en ga een frisse neus halen! Begin je met hardlopen? Bouw het dan rustig op en volg een schema zoals deze van Runnersworld bijvoorbeeld.  


Hoe sterker je bent, hoe makkelijker de obstakels worden. Dus train je spierkracht in je sportschool, op je bootcampclubje of gewoon in je woonkamer met oefeningen zoals push-ups, squats, sit-ups en burpees. (Tip: Zoek deze oefeningen op Youtube als je ze niet kent.)  


We zeiden het al: je hoeft geen topsporter te zijn, maar het is wel fijn om goed voorbereid aan de start te komen, en een doel helpt je daarbij. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je twee keer per week een training doet. Dat kan ook een lange wandeling zijn!  


Bij Mud Masters ga je je wagen aan een ruig parcours, dus train ook op onverharde wegen. Daarmee kun je enkel- en knieblessures voorkomen. Bouw de duur en intensiteit geleidelijk op, zodat je spieren en gewrichten kunnen wennen aan een ander soort belasting.


Voorkom schouderblessures. Train functioneel voor de onderdelen die je tijdens Mud Masters tegenkomt en vergeet daarbij je bovenlichaam niet. Denk daarbij aan de Monkey Bars, waarbij je met je volledige lichaamsgewicht aan horizontale ladders hangt en naar de overkant moet klimmen (en genadeloos een nat pak haalt als je faalt!). Trainen geblazen dus.


Rekken en strekken is nu misschien niet iets waar je reikhalzend naar uit kijkt, maar het helpt écht. Zeker als je meer dan 10 kilometer gaat lopen. Training verkort je spieren en daarmee loop je meer risico op blessures. Voor een goed resultaat houd je je rek- of strekpose 15 seconden vast.


Zorg tijdens je trainingsperiode ook voor goede voeding en genoeg eiwitten voor je spieropbouw. Drink op de dag van deelname ruim vóór de start voldoende water. Je lichaam heeft tijd nodig om het op te nemen.


De natuur is natuurlijk geen klinische omgeving. Bestorm de hindernissen op ons parcours daarom met beleid. Zorg ervoor dat je geen water binnenkrijgt, spoel je na de run goed af en wees alert op eventuele open wonden. Maak deze zelf direct goed schoon, meld je bij één van onze EHBO-posten of ga naar je huisarts als je het niet vertrouwt.


Het klinkt als een goedkoop verkooppraatje, maar het is echt zo: Een goede outfit is het halve werk. Maar wat verstaan we onder een goede outfit voor op een ruig hindernisparcours? Onze partner Mud Masters geeft je graag advies! Bekijk alle tips hier. 


Het allerbelangrijkste tijdens je training & tijdens de race: geniet er van! Trainen is belangrijk, want het helpt je om blessures te voorkomen, maar zorg dat je er ook plezier in blijft houden. Jij staat straks samen met honderden andere MudRaisers aan de start, samen zorgen we er voor dat je de finish haalt! Zet 'm op! 

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Projecten

{{ resultData.stats.donatedAmount | format-currency }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Donaties

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Deelnemers

Doe mee met MudRaise 2024

Kom in actie en sta op tegen slavernij en mensenhandel.


Aanmelden MudRaise

Neem contact op


Heb je een vraag over de MudRaise? Of over International Justice Mission? Bekijk de FAQ
Of neem contact met ons op! We helpen je graag verder: