Fondsenwervingstips

10 tips om jouw MudRaise succesvol te maken:

Bekijk ook de video's van het MudFestival boordevol tips een inspiratie.

1. Maak je verhaal persoonlijk!

Vertel jouw vrienden en familie waarom het verhaal waarvoor jij door de modder gaat jou zo raakt. Waar word jij verdrietig van of boos om, waarom doe jij mee aan de MudRaise? Jouw motivatie overtuigt mensen om te geven.

2. Grote gevers eerst, daarna pas verspreiden.

Vraag eerst de mensen van wie je de grootste donaties verwacht, zodat je al een mooi bedrag op je teller hebt staan. Deel pas daarna je bericht op je social media. Dat motiveert anderen om ook meer te geven.

3. Vraag om een concreet bedrag.

Het werkt het beste om een concreet bedrag te vragen aan je donateurs. Schat in wat je kunt verwachten van je donateur of kies een symbolisch bedrag uit de giftsuggesties op jouw persoonlijke pagina.

4. Promoot jouw actie via social media!

Heb je een Facebook en/of Instagram account? Deel hier regelmatig updates over jouw training en motivatie. Verwijs je volgers altijd door naar je persoonlijke pagina zodat ze gemakkelijk kunnen doneren. (vergeet ons niet te taggen als je iets deelt; vinden we leuk!) 

5. Stuur een betaallinkje via WhatsApp.

Maak het nog makkelijker voor je donateurs en stuur meteen een betaallinkje met een concreet bedrag. Op jouw persoonlijke pagina hebben we giftsuggesties staan die je heel gemakkelijk door kunt sturen als een betaallinkje via Whatsapp. (soort Tikkie!)

6. Durf te vragen!

Om donaties vragen kan soms best spannend zijn. Maar bedenk dat je niet voor jezelf vraagt, maar voor Joy, Liana of Geoffrey. Voel je niet bezwaard om te vragen; mensen kunnen altijd nee zeggen, maar we gaan natuurlijk voor de JA! Wie niet waagt, wie niet wint…

7. Geef niet op!

Hebben mensen beloofd om te doneren, maar zie je het geld maar niet op je teller? Herinner mensen! Helemaal niet erg, we vergeten allemaal wel eens iets. En ze hebben het tenslotte al beloofd. ;)  

8. Vraag je werkgever!

Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk om te investeren in goede doelen. Vraag jouw werkgever of ze jouw MudRaise willen sponsoren. Zo investeren ze tegelijkertijd in hun medewerkers én in een beter wereld. WIN-WIN! (én hun gift is ook nog aftrekbaar van de belasting, doordat we ANBI geregistreerd zijn)

9. Ga voor die eindsprint!

Het is twee weken voor de MudRaise en je gaat lekker in je fondsenwerving… geef nog niet op, maar ga voor die eindsprint! Ervaring leert dat je in de laatste twee weken voor jouw MudRaise extra veel donaties ophaalt. Zet de laatste twee weken dus nóg een extra stapje, ga vol voor die eindsprint en betrek je donateurs hierbij. Wie weet kun jij jouw streefbedrag wel verdubbelen! ;)  

10. BEDANKEN!

Nog veel belangrijker dan vragen, is bedanken. Bedankt jouw donateurs regelmatig voor hun gift en laat hen weten wat voor impact hun gift heeft door bijvoorbeeld bevrijdingsoperaties te delen, en houd ze op de hoogte van jouw training & voorbereiding!

SUCCES!

Vragen? Tips? Wij zijn er voor je! Stuur een mailtje naar mudraise@ijmnl.org.

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Projecten

{{ resultData.stats.donatedAmount | format-currency }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Donaties

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Deelnemers

Doe mee met MudRaise 2024

Kom in actie en sta op tegen slavernij en mensenhandel.


Aanmelden MudRaise

Neem contact op


Heb je een vraag over de MudRaise? Of over International Justice Mission? Bekijk de FAQ
Of neem contact met ons op! We helpen je graag verder: