Trainingstips

Jouw sportieve voorbereiding

Voor jouw weg naar de MudRaise helpen we je graag met wat trainingstips. Onze eerste en belangrijkste tip: Geen stress! De MudRaise is geen wedstrijd en je legt deze niet in je eentje af. Dus maak je vooral geen zorgen; maar geniet! Omdat een goede voorbereiding toch wel fijn is, vind je hieronder een lijstje met tips.

Oefen met hardlopen

Als je ongeveer de helft van je gekozen afstand kunt hardlopen, ga je het zeker redden. Er zijn namelijk veel (wandel-)pauzes tussen de obstakels. Trek dus regelmatig je hardloopschoenen aan en ga een frisse neus halen! Begin je met hardlopen? Bouw het dan rustig op en volg een schema zoals deze van Runnersworld bijvoorbeeld.  

Train je spierkracht

Hoe sterker je bent, hoe makkelijker de obstakels worden. Dus train je spierkracht in je sportschool, op je bootcampclubje of gewoon in je woonkamer met oefeningen zoals push-ups, squats, sit-ups en burpees. (Tip: Zoek deze oefeningen op Youtube als je ze niet kent.)  

Zet een doel voor jezelf

We zeiden het al: je hoeft geen topsporter te zijn, maar het is wel fijn om goed voorbereid aan de start te komen, en een doel helpt je daarbij. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je twee keer per week een training doet. Dat kan ook een lange wandeling zijn!  

Meer tips:

Onze partner Mud Masters heeft nog een aantal extra tips op hun website gezet. Bekijk ze hier en sta straks fit in het startvak!  

Veel succes & tot in de modder!

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Projecten

{{ resultData.stats.donatedAmount | format-currency }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Donaties

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Deelnemers

Doe mee met MudRaise 2024

Kom in actie en sta op tegen slavernij en mensenhandel.


Aanmelden MudRaise

Neem contact op


Heb je een vraag over de MudRaise? Of over International Justice Mission? Bekijk de FAQ
Of neem contact met ons op! We helpen je graag verder: